Stor donation fra TrygFonden

 

Frivilligcenter Aabenraa har modtaget 317.908 kr. fra TrygFonden!

 

Læs pressemeddelelsen fra TrygFonden her:

 

Ny donation fra TrygFondens akutpulje til Frivilligcenter Aabenraa:

Frivilligcenter Aabenraa byder på Telefonkaffe til dem, der mangler selskab under coronakrisen

 

Coronakrisen holder de fleste af os hjemme, og vores sociale liv er sat på stand-by på ubestemt tid. Frivilligcenter Aabenraa har derfor taget initiativ til projekt Telefonkaffe, hvor telefonvenner ringer til hinanden og drikker en kop kaffe sammen på afstand. Det skal mindske ensomhed og manglen på kontakt til andre mennesker. TrygFondens akutpulje støtter projektet med 317.908 kr., og både frivillige telefonvenner og dem, der gerne vil have et opkald, kan melde sig nu.

 

I Frivilligcenter Aabenraa har Gry Mortensen, der er nytiltrådt leder, i nogen tid tumlet med idéen om Telefonkaffe. Det praktiserer hun selv for at vedligeholde kontakten med nogle veninder gennem mange år, som bor i andre dele af landet. Så da coronakrisen først isolerede mange af os derhjemme, og TrygFonden dernæst åbnede for en akutpulje, tænkte Gry Mortensen, at nu skulle det være.

- Telefonkaffe er en rigtig god måde at holde kontakten på afstand på, og det er hyggeligt med en sludder, der varer den tid, som det tager at drikke en kop kaffe. Jeg har længe tænkt på, hvordan man kunne udbrede det, så det kommer mennesker til gavn, der savner social kontakt af den ene eller anden grund, og nu var muligheden der så for at prøve det af, fortæller Gry Mortensen.

Alle typer mennesker kan have brug for en snak
Der er allerede rekrutteret 30 frivillige fra lokalområdet, som har meldt sig til at ringe til en telefonven et par gange om ugen og sludre om løst og fast, og de første telefonaftaler er sat op.  

- Telefonkaffe er for alle mennesker, og jeg er meget glad for, at TrygFonden nu giver os mulighed for at udbrede det. Måske er der kronisk syge, som i denne tid ikke kan bevæge sig udenfor og opretholde et aktivt, socialt liv pga. smittefare. Det kan også være mennesker med et spinkelt socialt netværk, udsatte grupper eller blot mennesker, som savner nogle at tale med, nu hvor det ikke er muligt at mødes ansigt til ansigt, siger Gry Mortensen og fortsætter:

- Mange væresteder og lignende tilbud er lukkede, så jeg har været i kontakt med dem for at fortælle, at deres brugere, som savner at mødes, i stedet kan være med til Telefonkaffe.

Noget, der har overrasket Gry Mortensen positivt, er, at mange i 30-40-årsalderen har meldt sig som frivillige – en aldersgruppe, der ellers kan være svær at engagere i det frivillige arbejde. Projektet skal foreløbigt køre det næste år, og Gry Mortensen håber, at det vil give erfaringer og skabe grobund for at kunne fortsætte og måske sammen med andre organisationer med lignende ordninger etablere et landsdækkende tilbud.

Fantastisk, at frivilligheden blomster
TrygFondens akutpulje på op til 30 mio. kr. er blevet etableret under coronakrisen som en ekstra håndsrækning til de mennesker, der har det svært, og det glæder Poul Andersen, der er formand for TrygFondens regionale råd i Syddanmark, at Frivilligcenter Aabenraa allerede er godt i gang.

- Der er mange, som savner social kontakt i hverdagen, og coronakrisen har forstærket behovet for, at vi tænker nye vaner og metoder ind for at bevare trivslen. Det er helt forrygende at se, hvordan frivilligheden blomstrer ekstra for tiden, og jeg håber, at Telefonkaffen kommer til at glæde mange mennesker her i regionen. Det er en fantastisk og simpel idé, som TrygFonden meget gerne vil støtte for at skabe lyspunkter i hverdagen, siger Poul Andersen, formand for TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.

Generelt har TrygFonden oplevet en kolossal interesse fra foreninger og organisationer rundt omkring i hele landet, der ønsker at hjælpe og gøre en forskel:

- Vi oplever et enormt behov for bidrag til især mindre foreninger og organisationer også helt lokalt, der har afgørende betydning for, at de mest sårbare i Danmark kan få hverdagen til at hænge sammen i denne tid. Behovet er så stort, at vi forventer at vores akutpulje på 30 mio. kr. vil være tømt inden påske. Da tiden med Corona ser ud til at have langstrakte konsekvenser, ser vi derfor også allerede nu ind i, hvordan vi kan hjælpe på lidt længere sigt, siger Rie Odsbjerg Werner, direktør i TrygFonden.

Hvis du vil være med i Telefonkaffe og blive ringet op af én af de frivillige, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til Gry Mortensen på tlf. 53 70 08 35 eller e-mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

 

For yderligere information kontakt

Gry Mortensen, leder af Frivilligcenter Aabenraa, tlf. 53 70 08 35

Michael Carlsen, kommunikationsdirektør i TrygFonden, tlf. 29 49 46 85

 

Om TrygFonden
TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger.

  • Læst: 1197

Frivilligcenter Aabenraa, CVR. 37854638 Nørreport 30, st. 6200 Aabenraa

Til toppen