PRESSEMEDDELELSE

Frivilligcenter Aabenraa har succes med at skabe social kontakt:

Telefonkaffe giver nye venskaber i covid-19-tiden

Henrik og Mathias kendte ikke hinanden før coronakrisen, men Telefonkaffe har bragt de to sammen. Fælles interesser for bl.a. fodbold og racercykler giver hyggelige snakke i tiden, hvor sociale aktiviteter er lukkede og mange har været isoleret derhjemme. Telefonkaffe er et tilbud fra Frivilligcenter Aabenraa, som med støtte fra TrygFonden skal reducere manglen på social kontakt og ensomhed, og interesserede kan stadig nå at tilmelde sig.

De to fyre har aldrig mødt hinanden i virkeligheden, men de føler alligevel, at de er kommet til at kende hinanden godt. En gang om ugen sætter de to sig nemlig med hver sin kop kaffe, mens de sludrer med hinanden om løst og fast over telefonen. 

Henrik, der er 42 år og arbejder som medhjælper på en kirkegård, var hjemsendt fra arbejdet pga. covid-19, og værestedet i Aabenraa, hvor han ellers tilbringer tid hver uge, var lukket. Derfor var muligheden for Telefonkaffe oplagt, fortæller han:

- De fleste af mine venner arbejdede, mens jeg var hjemsendt, så jeg savnede nogen at tale med i løbet af dagen. Jeg tænkte, at Telefonkaffe lød som en god mulighed for at få en snak og lære et nyt menneske at kende, og nu hvor jeg er tilbage på arbejde, er det rart at fortsætte kontakten til Mathias, siger Henrik, der bor i Rødekro.

Omkring otte km derfra i Aabenraa bor 26-årige Mathias. Han arbejder som social- og sundhedsassistent og udfører meget forskelligt frivilligt arbejde. Men da det var lukket ned, tænkte han, at der måtte være noget andet at tage fat i. Så ud over at handle for folk i byen og samle affald i naturen, meldte han sig også til Telefonkaffe.

- Ingen skal føle sig alene i disse tider, og det er utrolig givende at drikke Telefonkaffe. Jeg har lært Henrik at kende, som er ældre end mig, og at høre om hans arbejde, og hvad han ellers har oplevet i sit liv, gør mig klogere på nye ting. Vi fortæller både jokes og taler om hverdagsting, og det er rent ud sagt skide hyggeligt, fortæller Mathias.

Snakken går en gang om ugen, og helt tilfældigt faldt snakken en dag på fodbold, og det viste sig, at de begge to arbejder som frivillige på fodboldstadionet i Haderslev. Så nu har de to en aftale om at mødes i den virkelige verden en dag på stadion, når det bliver muligt.

Behov for social kontakt er her også efter covid-19
Camilla Brøndahl Enevoldsen, der er projektleder hos Frivilligcenter Aabenraa, er begejstret for de tilbagemeldinger, som de får fra ”Telefon-makkerne”, og hun håber at endnu flere vil melde sig til. For Telefonkaffe er ikke kun et tilbud under covid-19 – det er planen, at det skal fortsætte indtil april næste år.

- Mening med initiativet er at give dem, der mangler nogle at tale med, en mulighed for social kontakt. Her under nedlukningen af Danmark er det blevet endnu mere aktuelt, men det er et behov, som også var der før og vil være det efter. Så derfor håber vi, at der er flere, som har lyst til at være med, siger Camilla Brøndahl Enevoldsen, og fortsætter:

- Vi er stadig ved at løbe projektet i gang, men foreløbig er det gået over al forventning med at matche par, som efterfølgende selv har fundet ud af, hvor ofte og hvor længe telefonsnakken skal vare. Mange af parrene fortæller os, at det er hyggeligt at tale med et menneske, som de ellers ikke ville møde, og at parrene er sat sammen på tværs af alder og interesser, gør det kun til nogle endnu mere spændende samtaler.

Donationen til Telefonkaffe er bevilget fra TrygFondens akutpulje, som blev oprettet i april og var målrettet sociale indsatser for mennesker, der er blevet særligt hårdt ramt under coronakrisen. Bevillingerne er især gået til mindre foreninger og organisationer, heriblandt Frivilligcenter Aabenraa, der hver dag hjælper og gør en forskel for de mest sårbare mennesker i alle egne af landet.

Hvis du vil være med i Telefonkaffe og blive ringet op af én af de frivillige, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til Camilla Brøndahl Enevoldsen på tlf. 53 70 08 71 eller e-mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

For yderligere information kontakt

Gry Mortensen, leder af Frivilligcenter Aabenraa, tlf. 53 70 08 39
Karen Bøgedal, pressechef i TrygFonden, tlf. 30 56 34 32

 

Om TrygFonden
TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger.

 banner telefonkaffe

 

  • Læst: 650

Frivilligcenter Aabenraa, CVR. 37854638 Nørreport 30, st. 6200 Aabenraa

Til toppen